Holistisch

Het oorspronkelijke woord voor geheel en allesomvattend is holistisch. Holisme is gestoeld op het principe dat alles met elkaar in verbinding staat, door uit te gaan van vier holistische niveaus van ervaren: fysiek (lichamelijk), gevoel (emoties, voelen), mentaal (gedachten, overtuigingen) en energetisch (energie is alles omvattend).

Door alle niveaus samen in balans te brengen, werk je je holistisch dus niet slechts aan de klacht, maar juist de oorzaak ervan. Binnen de holistische visie werk je middels inzichten vanuit het dieper onderbewust weten van de mens zelf.

Als je bijvoorbeeld schouderklachten ervaart, kijk je vanuit holistische visie naar alle niveaus om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Op fysiek niveau: waar zit de pijn, hoe lang duurt deze pijn al? Op emotioneel en mentaal niveau: wat drukt er, spreekwoordelijk gezien, op de schouders? Denk daarbij aan vastgehouden emoties, of overtuigingen die je zelfvertrouwen beïnvloeden. Op energetisch niveau kijk je naar waar je energie verliest en wat er nodig en hoe benader je de oorzaak van de klachten. Waarom zijn die schouders zo pijnlijk? Welke last draag ik? En is deze last van mij? En hoe voelt dat? Wat is hier het totale verhaal?

In de SelfCare retraite werk je holistisch op vier niveaus aan liefde voor jezelf en begrip voor je leven.

Neem contact met ons op voor meer informatie

MENTAAL

Je leert te doorzien en herkennen wat je mind aan strategieën heeft, op een manier die bevrijdend werkt en je innerlijke rust brengt. Je ontvangt & creëert nieuwe zelfinzichten, die helderheid brengen over de vervolgstappen die je wilt zetten.

FYSIEK

De signalen van je lichaam: je leert hier dieper naar te luisteren. Je ervaart wat het betekent om volledig je eigen ruimte in te nemen en grenzen te stellen als het nodig is. De processen werken helend en bevrijdend, zodat je meer vanuit vertrouwen en stevigheid kunt verblijven in het hier en nu.

EMOTIONEEL

Je laat blokkades los en verinnerlijkt een stevige bedding in jezelf. We leren je krachtige rituelen die je blijvend kunt toepassen ook na deze week. Dit zorgt voor een stabiele verbinding met je lichaam, geest, hart, ziel én de wereld om je heen.

SPIRITUEEL

Je groeit naar een hogere laag van bewustzijn: je leert de waarnemer te zijn van je gedachten en emoties, in plaats van erin meegezogen te worden. Je leert kennis en methoden waarmee je je ware zelf onderscheid van het ego-bewustzijn. Ook komen diepere verlangens aan het licht, die jou de weg wijzen naar je gewenste toekomstbeeld, zoals dit voor jou bedoeld is. ‘Wat wil het leven van jou?